ניהול תחום הקהילתיות ברשויות
מיפוי שטח
האתגר
תחושת הקהילתיות חשובה לתושבים ויש לה חשיבות נוספת בתקופות חירום.
אבל מי בעצם אחראי ברשות על תחום הקהילתיות? מי יוזם? מי מארגן? מי מחבר? מי מוביל את הפעילות הקהילתית בישובים שונים ובאיזה מבנה? היסטורית, משרד הרווחה אמון על הפעילות הקהילתית אבל גם החברה למתנ"סים שפעילה ברוב היישובים בארץ כבר עשרות שנים פועלת בשטח עם התושבים.
בחלק מהרשויות יש מינהלים קהילתיים-אזוריים ובחלק יש מבנה או תפקיד אחר. אין אחידות בתחום אך יש רצון להבין מה עובד טוב.
אתגר מיפוי המערך הקהילתי בארבע רשויות שונות בהן יש פעילות קהילתית טובה, נולד כדאי שמקבלי ההחלטות בתחום יבחנו את המידע מהשטח.
התהליך
בפגישות פנים אל פנים, ראיונות עומק עם בעלי תפקידים בתחום הקהילה בעכו ,ראשון לציון, דימונה ואופקים, שאלנו שאלות והקשבנו לתשובות עד שהבנו את השדה הקהילתי ברשות: מי השחקנים, מי אחראי על מה, מה חשוב להם, מה מייחד אותם ולמה זו דרך ההתנהלות בשטח.
התוצר
בשלב זה יצרנו ויזואל לכל רשות המתאר את מיפוי השחקנים בשטח, מבנה ויחסי הגומלין של המערך הקהילתי ברשות ולבסוף גם סיכום בדימוי, פשוט יותר, של המבנה והיתרונות שבו.
ה-IMPACT
כמות גדולה מאוד של מידע נאסף מהשטח. הויזואל איפשר לנו להציג את המידע כך שיהיה קל להבין את המגוון, ההבדלים והדקויות בין הרשויות.
חשוב היה שמקבלי ההחלטות יהיו מחוברים לשטח ויראו איך עובדים ביחד במודלים שונים ומעוררי השראה, איך נעשית העבודה בפועל, בשיתוף פעולה עם אינטרסים משותפים של כל בעלי הפקידים והארגונים.