מיפוי אתגר
כדי להגיע לפתרון מדוייק - יש קודם להבין את הבעיה לעומק
חיבור הכלים הויזואלים עם כלי מחקר השטח הם מכפיל כוח המניב תוצאות מהירות ומדויקות באיסוף, ניתוח והנגשת המידע.
המטרה, להביא מידע רלוונטי ותובנות שיאפשרו קבלת החלטות מושכלות.
מיפוי שירות
כל מי שעסק בשירות יודע שהאתגר מורכב כי הקהל מגוון ומשתנה, הצרכים והתנאים משתנים ויש לדייק ולהתאים כדי להיות רלוונטים.
מפה המציגה את מסע הלקוח מאפשרת לזהות את השלבים ובעלי העניין, את האתגרים וההזדמנוית ולשפר את החוויה ושיתוף הפעולה.
מיפוי תהליך
איך מתבצעת העבודה ולמה הדברים הם כמו שהם? מה הם הנחות היסוד? ההרגלים וההיסטריה? תפיסת התפקיד, DNA ומודל העבודה הארגוני שאיתם אפשר לעבוד וגם להציג אותם לשותפים נוספים.
מיפוי שטח
מי השחקנים בשדה מה מניע אותם מה המצב היום ואיך הוא נוצר כל תחום והשאלות המדויקות אליו אבל בשביל לקבל החלטות טובות צריך להבין את השטח מנקודות מבט שונות . את זה עושה המיפוי שטח והתוצר במקום מסמך ארוך מספר תמונות ומעט טקסט.
כל שינוי אמיתי וגדול בשטח, מורכב מסדרה של שינויים במקומות רבים וספציפיים. בשביל זה צריך שכולם יראו את התמונה השלמה, ואת זה מאפשרת העבודה עם כלים ויזואלים.
מיפויים נבחרים
מיפוי החסמים של החברה הבדואית בכניסה לגופי התכנון
העדר ייצוג של החברה הבדואית בגופי התכנון בנגב יוצר תכנון שלא מותאם לצרכי החברה ומחריף את חוסר האמון של התושבים בגופי התכנון, עובדה שמובילה לתסכול סכסוכים ואלימות. על מנת להגיע למצב בו יש ייצוג של בדואים בגופי התכנון ובוועדות הרלוונטיות יש להבין למה המצב הוא כפי שהוא היום ומה הם החסמים בפני הבדואים בכניסה לגופי התכנון.
חשיבה מחדש על תהליכי עבודה וניהול המיון
ניהול מערך קבלה וטיפול במחלקת מיון של אחד מבתי החולים הגדולים הארץ אף פעם אינו דבר פשוט, אבל במקרה של בילינסון התעוררו עוד כמה וכמה חסמים לביצוע יעיל ונוח, שיאפשר למטופלים לקבל את איכות השירות המצויינת אותה יודע הצוות לתת.
מיפוי ניהול תחום הקהילתיות ברשויות השונות
איך בונים, מפתחים ומנהלים קהילה ברשויות? איזה מודלים לעבודה בתחום פועלים היום בשטח? מי מוביל את העשייה? מי השחקנים הנוספים?
על כל השאלות ועוד רבות שעלו בדרך, ענינו במהלך מיפוי ויזואלי לתחום הקהילתיות בארבע רשויות בארץ.
שלבי המיפוי
הנעת האימפקט
הצגת הפאזל- התוצר הוא מסמך/מצגת ויזואלית מקיפה ומקצועית הכוללת את כל שלבי המחקר, הרקע, החסמים, ההזדמנויות, מיפוי, מודל, תובנות והמלצות. קל ונעים יותר לקבל מידע ויזואלי המאפשר לשתף מעגלים רבים של בעלי עניין נוספים. לרתום את האנשים הנכונים לתמונה הגדולה.
פיתוח הפתרון
הרכבת הפאזל- פתרון לבעיה מורכבת מורכב מהרבה חלקים. הויזאל שנוצר בתחילת הדרך זוכה להתייחסות ודיוק מהשטח. לאחר שנאספו החלקים מושלמת התמונה המציגה את המצב הקיים, דרכה אפשר לזהות את ההזדמנויות והחסמים ומקורם. במידת הצורך נציג ונאפשר בחירה או פיתוח של עתיד המוצע.
מחקר שטח איכותני
איסוף חלקי הפאזל- יש לנו את האפשרות להקשיב לעומק ולהתבונן, עם הרבה נסיון ופתיחות, לשאול שאלות מדויקות ורגישות על מה שחשוב, לראות ולהבין ממקור ראשון. ברגישות וסובלנות אנו אוספות את הסיפורים ומה שמאחוריהם כדי לצייר תמונה אמינה ורלוונטית לאתגר.